Posted on

Χαρτί Α4 80γρ. 500φ. EXPLORER iPerformance

Χαρτί Α4 80γρ. EXPLORER 500 φ.

Χαρτί Α4 80γρ. EXPLORER 500 φ.

Το explorer είναι χαρτί πολύ καλής ποιότητας,

κορυφαίο λευκό χρώμα, ιδανικό για όλες τις

εκτυπώσεις σας.

τιμή πακέτου   3,95  ευρώ

 


 

αγοράστε το εδώ  


 

Δημ. Λιβάς | Χαρτοπωλείο Σφραγίδες Εκτυπώσεις | Πινδάρου 3 Κολωνάκι

www.xartopoleio.gr

 

 

Posted on

Επιστροφή στο Σχολείο…

Σας ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά

με τσάντες πλάτης PULSE, εξαιρετικής

ποιότητας και αντοχής!!!

Διαστάσεις: 43x32x20εκ, Υλικό: Πολυεστέρας 600d ενισχυμένος, Πόρπες: NIFCO, λαβές φερμουάρ: μεταλλικές, Φερμουάρ: SBS, Λογότυπο: μεταλλικό, Πάτος: 3 στρώσεων διπλός πάτος, Θήκες: 3 κεντρικές + 1 μπροστινή + 2 πλαϊνές, ιμάντες ώμου: ναι ελλειπτικό σχήμα ενισχυμένο, Πλάτη: πλεκτή με αφρώδες υλικό και αεριζόμενη, Επιπλέον χαρακτηριστικά:θήκη γυαλιών, θήκη κινητού.


 

Διαστάσεις: 50x32x20εκ, Υλικό: Πολυεστέρας 600d, πόρπες: NIFCO, λαβές φερμουάρ: μέταλλο, Φερμουάρ: SBS, Λογότυπο: μέταλλο, Θήκες: 1 κύρια + 1 μπροστινή + 2 πλαϊνές + δεύτερη Τσάντα πλάτης, Θήκη Laptop: ναι, διπλό αφρώδες υλικό για laptop και tablet, Organizer: ναι, Ιμάντας ώμου: ναι ελλειπτικό σχήμα, Πλάτη: ειδικός αφρός με αεριζόμενο σχεδιασμό, Πάτος: διπλός, 3πλής επίστρωσης, Επιπλέον χαρακτηριστικά: βύσμα ακουστικών στον ιμάντα, θήκη κινητού, εξωτερική θήκη γυαλιών, θήκη γυαλιών ή κινητού με ειδικό αντιχαρακτικό ύφασμα

Posted on

3M Post-it Super Sticky

Αυτοκόλλητες Σημειώσεις Post-it® Super Sticky

Γράψ’το και Κάν’το να συμβεί! Οι Αυτοκόλλητες Σημειώσεις Post-it® Super Sticky από την 3Μ είναι εδώ και κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη! Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν περισσότερη και πιο ισχυρή κόλλα
από την κλασική σειρά Αυτοκόλλητων Σημειώσεων Post-it® και έτσι κολλάνε παντού. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο και όπου αλλού φανταστείς, οι Αυτοκόλλητες Σημειώσεις Post-it® Super Sticky μπορούν να σε βοηθήσουν να καταγράψεις τις ιδέες, τις υποσχέσεις σου και όλα αυτά που δεν θες να ξεχάσεις: από τη λίστα με τα ψώνια έως ένα όμορφο μήνυμα και ένα σημαντικό νέο! Δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ γιατί δεν χάνονται ενώ κολλάνε όπου τις χρειάζεσαι, ακόμα και σε κάθετες επιφάνειες. Θα είναι πάντα εκεί για σένα και μπορείς τις κολλήσεις και να τις ξεκολλήσεις πολλές φορές. Δοκίμασε και συ τις Αυτοκόλλητες Σημειώσεις Post-it® Super Sticky και δες τη διαφορά! Αυτές κολλάνε
παντού και εσύ θα «κολλήσεις» μαζί τους γιατί σε βοηθούν να οργανώσεις τη μέρα και τις
δουλειές σου! Γράψ’το λοιπόν… και κάν’το να συμβεί με τις Αυτοκόλλητες Σημειώσεις Post-it®
Super Sticky!

Δείτε τα προϊόντα 3m Super Sticky παρακάτω


 

Δημ. Λιβάς Χαρτοπωλείο

Γραφική ύλη
Αναλώσιμα Είδη γραφείου
Σφραγίδες
Εκτυπώσεις
Posted on

Schneider Slider

Από το Σεπτέμβριο, η Schneider Schreibgeräte προσφέρει την δημοφιλή σειρά της Slider, κλιματικά ουδέτερη, κάνοντας την Slider, το πρώτο brand της εταιρίας που το επιτυγχάνει. Η Schneider εδώ και πολλά χρόνια, αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος πολύ σοβαρά, με την περιβαλλοντολογική ευθύνη να είναι άρρηκτα δεμένη με την εταιρική πολιτική της. Έχοντας την πιστοποίηση EMAS, πολλά έχουν ήδη επιτευχτεί στο παρελθόν για την μείωση των εκπομπών άνθρακα. Από το 1998, η Schneider εφαρμόζει περιβαλλοντολογική πολιτική σύμφωνα με τα κριτήρια του EMAS, του αυστηρότερου συστήματος περιβαλλοντολογικής διαχείρισης του κόσμου. Η πιστοποίηση ανανεώνεται συνεχώς από τότε. Προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, η Schneider συνεργάζεται τώρα με την ClimatePartner ώστε να γίνει πιο ενεργή στην προστασία του κλίματος, ειδικά στο να ενσωματώσει την κλιματική προστασία ‘μέσα’ στο προϊόν. Η ClimatePartner είναι μια από τις ηγετικές εταιρίες παροχής λύσεων για την κλιματική προστασία, βοηθώντας εταιρίες να αναπτύσσονται μέσω της εθελοντικής προστασίας του κλίματος. Η ClimatePartner είναι πρωτοπόρος στο λογισμικό προστασίας του κλίματος και επιτρέπει στους πελάτες της να έχουν μια λειτουργική διαχείριση εκπομπών άνθρακα. Σε συνεργασία με την ClimatePartner, η Schneider υπολόγισε το αποτύπωμα του άνθρακα για ολόκληρο τον όμιλο. Ένα εταιρικό αποτύπωμα άνθρακα δηλώνει πόσο CO2 απελευθερώνεται από την λειτουργία της εταιρίας. Ο Υπολογισμός του αποτυπώματος άνθρακα έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Η ανάλυση αυτών των δεδομένων δίνει την δυνατότητα στους διαφόρους τομείς μίας επιχείρησης να εντοπίσουν και να μειώσουν την κατανάλωση ενεργείας ,την χρήση πόρων, και τις εκπομπές άνθρακα. Για παράδειγμα, η Schneider με την μέτρηση του ενεργειακού αποτυπώματος αναγνώρισε ότι το 75% -η πλειοψηφία- των εκπομπών προέρχονται από τις πρώτες ύλες που αγοράζει ή εταιρία. Τώρα ο σκοπός είναι να μειωθούν αυτές οι πηγές εκπομπών άνθρακα. Συνεπώς, το επόμενο βήμα θα είναι να επεκταθεί η περιβαλλοντολογική διαχείριση έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους προμηθευτές. Tο αποτύπωμα του προϊόντος προσδιορίζει τον βαθμό των εκπομπών άνθρακα που οφείλονται σε κάθε προϊόν, συνεπώς το υπολογισμένο αποτύπωμα άνθρακα της σειράς Slider δίνει στην Schneider την ευκαιρία να μειώσει αυτές τις εκπομπές.

schneider edgeΣε συνεργασία με την ClimatePartner, η Schneider αντιστάθμισε επακριβώς τις εκπομπές που δημιουργούνται από την σειρά Slider υποστηρίζοντας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με το οποίο οι εκπομπές μπορούν να μειωθούν μεταβαίνοντας σε ενεργειακά αποδοτικούς υψικαμίνους και μπόιλερ. Η διαδικασία αυτή καθιστά δυνατό για το προϊόν να είναι κλιματικά ουδέτερο. Υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που ζητάνε και προτιμούν βιώσιμα προϊόντα. Οι εξειδικευμένοι διανομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την σειρά Slider ώστε να επεκτείνουν την σειρά προϊόντων τους και να προσεγγίσουν νέες ομάδες καταναλωτών. Εφόσον η τιμή της σειράς Slider δεν θα αλλάξει, θα είναι εύκολο και για τους καταναλωτές να επιλέξουν βιώσιμα προϊόντα. Υπάρχουν πολλές εταιρίες πού είναι ενεργά αναμεμιγμένες στην προστασία του περιβάλλοντος και αναζητούν τρόπους να εφαρμόσουν την πολιτικής τους για την προστασία του περιβάλλοντος και του «πράσινου γραφείου. Με την κλιματικά ουδέτερη σειρά Slider, η Schneider προσφέρει ένα θεμέλιο, συνεισφέροντας έτσι στην περιβαλλοντολογική βελτίωση. Επιπλέον, οι εμπορικοί πελάτες μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την σειρά Slider για να έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας την χαμηλή περιβαλλοντολογική επίδραση αυτών των προϊόντων.

 

Δημ. Λιβάς Χαρτοπωλείο Πινδάρου 3

Posted on

Η ιστορία της Faber-Castell

Kaspar Faber
Οι πρώτοι παραγωγοί μολυβιών καταγράφηκαν στην αυτοκρατορική πόλη της Νυρεμβέργης, γύρω στα 1660. Διάφοροι τεχνίτες ίδρυσαν καταστήματα στα γύρω χωριά, και ειδικότερα στο Stein, μέσα στην κομητεία του Ansbach. Εδώ, οι τεχνίτες δεν υπόκειντο στους ίδιους αυστηρούς ελέγχους όπως στην Νυρεμβέργη και έτσι είχαν ένα πιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.Ένας από αυτούς ήταν ο επιπλοποιός Kaspar Faber. Στην αρχή δούλεψε για τοπικούς εμπόρους, αλλά στον ελεύθερό του χρόνο παρήγαγε μολύβια για ιδία χρήση. Σύντομα έγινε τόσο επιτυχημένος που μπόρεσε να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση. Από αυτό το ταπεινό ξεκίνημα, αναπτύχθηκε η εταιρία που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Anton Wilhelm Faber
Μετά τον θάνατο του Kaspar ο γιός του Anton ανέλαβε την επιχείρηση, που ήδη λειτουργούσε με επιτυχία. Απέκτησε μια λωρίδα γης στις παρυφές του Stein, με ένα εργαστήριο που μέσα σε λίγα χρόνια το μετέτρεψε σε ένα επιτυχημένο εργοστάσιο. Σε αυτήν την τοποθεσία διατηρούνται μέχρι σήμερα τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Στην ηλικία των 51 ο Anton Wilhelm παρέδωσε στον μοναχογιό του Georg Leonhard την επιχείρηση που είχε καθιερωθεί ως εργοστάσιο μολυβιών, ενώ η επωνυμία της σχηματίζεται μέχρι τώρα με τα δικά του αρχικά.

Georg Leonhard Faber
Ο Georg Leonhard συνέχισε να λειτουργεί την εταιρία στους δύσκολους καιρούς, πολιτικά και οικονομικά, αλλά στάθηκε ανίκανος να αποτρέψει την πτώση της. Συνέχιζε την παραγωγή των μολυβιών του με συμβατικές μεθόδους, παρόλο που μία νέα διαδικασία κατασκευής είχε ήδη ανακαλυφθεί στην Γαλλία. Δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα «εξαίρετα Αγγλικά μολύβια» από τον υψηλής ποιότητας γραφίτη του Cumberland.
Όμως συνειδητοποίησε ότι μια εμπειρία στο εξωτερικό ήταν καθοριστική για το μέλλον της εταιρίας και έτσι έστειλε τα παιδιά του Lothar και Johann εκεί. Και ήταν το Λονδίνο και το Παρίσι, οι προοδευτικές εκείνες πόλεις που βοήθησαν τον μεγαλύτερο γιο του, Lothar να αναπτύξει τις ιδέες του και μέσα σε λίγα χρόνια να φτάσει το εργοστάσιο του Stein στο επίπεδο μιας διεθνών προδιαγραφών εταιρίας.

Lothar von Faber
Ο 22 χρόνος Lothar Faber επέστρεψε πίσω μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1839. Έχοντας μεγάλη θέληση, ακολούθησε έναν φιλόδοξο στόχο: «να φθάσει την κορυφή προσφέροντας ό,τι καλύτερο παγκοσμίως». Εκσυγχρόνισε το εργοστάσιο παραγωγής και εξασφάλισε πρώτης ποιότητας πρώτη ύλη από ένα ορυχείο γραφίτη στην Σιβηρία. Δημιούργησε ένα κατάστημα υψηλότατων προδιαγραφών, ανάλογο των προϊόντων του, με έμφαση στην εξαιρετική παρουσίασή τους. Τα προϊόντα έφεραν την σφραγίδα “A.W. Faber” – και έτσι εμφανίστηκαν τα πρώτα επώνυμα προϊόντα γραφής.

Εκσυγχρονισμός της παραγωγής
Αναλαμβάνοντας την επιχείρηση, ο Lothar, δεν έχασε χρόνο για να εκσυγχρονίσει την παραγωγή. Έφτιαξε καινούρια κτίρια, πιο ευάερα και ευήλια, με πιο υγιεινές συνθήκες εργασίας και για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η εργασία διαχωριζόταν σαφώς κατά φύλο: η βαριά χειρωνακτική εργασία όπως η επεξεργασία του πηλού, του γραφίτη και του ξύλου αναλαμβανόταν από άνδρες, ενώ το γυάλισμα, τη σφράγιση και το πακετάρισμα των μολυβιών προς αποστολή το αναλάμβαναν αποκλειστικά οι γυναίκες Η εικόνα δείχνει το γραφίτη να επικολλάται σε λωρίδες ξύλου.

Κοινωνικές δομές
Ο Lothar Faber είχε επίγνωση των κοινωνικών προβλημάτων που προέκυπταν από την εκβιομηχάνιση. Συνεπώς από νωρίς καθιέρωσε θεσμούς που στην συνέχεια έγιναν πρότυπα, όπως το πρόγραμμα ασφάλειας υγείας των εργαζομένων – το πιο παλιό στην Βαυαρία.
Πέντε χρόνια αργότερα, ίδρυσε αποταμιευτική τράπεζα για το προσωπικό του, στη συνέχεια κατάρτισε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και ένα “καταναλωτικό  club”, απ’ όπου το προσωπικό θα μπορούσε να προμηθεύεται είδη διατροφής σε λογικές τιμές. Έχτισε πολυκατοικίες, που ήταν ιδιαίτερα άνετες για τα δεδομένα της εποχής, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου  ποιότητα ζωής.

Ένα από τα πρώτα νηπιαγωγεία της Γερμανίας
Η εκπαίδευση ήταν ένα αγαθό μεγάλης σημασίας για τον Lothar. Για να προστατεύσει τα μικρά παιδιά από τις «επικίνδυνες επιρροές», υποστήριξε οικονομικά την δημιουργία νηπιαγωγείου στο Stein που άνοιξε στις 13 Αυγούστου 1851 – με τον τίτλο «ίδρυμα για την προστασία των παιδιών». Έκανε δωρεές σε σχολεία και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης και μιας βιβλιοθήκης για το προσωπικό του που περιλάμβανε «χρήσιμα και εκπαιδευτικά βιβλία».

Γραφίτης από την Σιβηρία
Ο Lothar Faber εξασφάλισε ένα καθοριστικό πλεονέκτημα στην αγορά όταν απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα εξόρυξης σε ένα ορυχείο γραφίτη στην Σιβηρία το 1856. Ένας Γάλλος χρυσοθήρας είχε ανακαλύψει το απόθεμα και προσφέρθηκε να συνεργαστεί με την A.W.Faber, που τώρα έχει γίνει μια γνωστή εταιρία. Οι σβώλοι από γραφίτη έπρεπε να μεταφέρονταν με τάρανδο μέσα από αφιλόξενο έδαφος από τα βουνά Sayan, 200 μίλια δυτικά του Ιρκούτσκ, μετά με πλοίο από τον ποταμό Amur στην ανατολική ακτή και από κει κατά μήκος του δυτικού Ειρηνικού και του Ινδικού ωκεανού στον Ατλαντικό και στο Αμβούργο. Ήταν ένα εγχείρημα που άξιζε τον κόπο και τα «Σιβηρικά μολύβια», που επικαλύπτονταν από ποιοτικό ξύλο από την Φλώριντα, πωλούνταν σε όλο τον κόσμο.

Γιορτές για τα 100 χρόνια
Η εταιρία A.W. Faber γιόρτασε την 100η της επέτειο το 1861. Έως τότε είχε 250 εργαζόμενους και έλεγχε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Ο πάντα εφευρετικός Lothar Faber, έψαχνε ευκαιρίες για να επεκτείνει την εταιρία του και βρήκε ένα λατομείο σχιστόλιθου 12 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Hof στην βόρεια Βαυαρία. Σε αυτό το εκατοστό έτος από τη λειτουργία της εταιρείας ίδρυσε ένα εργοστάσιο στο χωριό Geroldsgrün για την παραγωγή σχολικών αβακίων γραφής, προσφέροντας εργασία σε πολλούς ανθρώπους. Από εκεί αργότερα ξεκίνησε και η παραγωγή των παγκοσμίως γνωστών λογαριθμικών κανόνων της A.W. Faber.

Ανοίγει εργοστάσιο μολυβιών στην Νέα Υόρκη.
Το εμπόριο ήταν εξαιρετικά δύσκολο κατά την διάρκεια του Αμερικανικού εμφυλίου πολέμου (1861-1865). Έτσι λοιπόν η A.W. Faber, για να μπορέσει να παράγει μολύβια για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, ίδρυσε ένα εργοστάσιο στο Brooklyn με επικεφαλής τον αδερφό του Lothar Faber, τον Eberhard. Αυτό στη συνέχεια διέκοψε τους δεσμούς του με τη μητρική εταιρία και έγινε μια ανεξάρτητη εταιρία με την επωνυμία Eberhard Faber Company.

Ο Lothar Faber πήρε τον τίτλο του ευγένη
Με τα χρόνια, ο Lothar Faber τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και βραβεία σε αναγνώριση των ξεχωριστών κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα  υπηρεσιών που προσέφερε στην κοινωνία. Το 1862, ο βασιλιάς Μαξιμιλιανός ο Β΄ της Βαυαρίας του απένειμε τίτλο ευγενείας εφ’ όρου ζωής, και 3 χρόνια αργότερα τον όρισε σύμβουλο του Βαυαρικού θρόνου.  Ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων ο Γ’  έστειλε μια επιτροπή στο Stein το 1867 για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις που συνέβαλαν στην ευημερία των εργαζομένων της επιχείρησης, που θεωρούνταν υποδειγματικές. Οι απεσταλμένοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ, ώστε ο αυτοκράτορας όρισε τον Lothar von Faber ιππότη του Τάγματος των Λεγεώνων. Το 1881 του απονεμήθηκε τίτλος ευγενείας  κληροδοτούμενος και στους απογόνους του.

Εγγραφή στα Αμερικάνικα Μητρώα Εταιριών
Το 1870 το όνομα A.W. Faber καταχωρήθηκε επισήμως στα Αμερικάνικα Μητρώα Εταιριών, ως το πέμπτο όνομα στο πρώτο βιβλίο καταχωρήσεων. Με δεδομένο ότι οι τέσσερις προηγούμενες εταιρίες δεν υπάρχουν πλέον, η A.W. Faber γίνεται η παλαιότερη μάρκα στις ΗΠΑ.
Η εταιρία καταχωρήθηκε στη Ρωσία τον ίδιο χρόνο. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Προστασία των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων
Ο Lothar von Faber σφράγιζε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του με την επωνυμία της εταιρείας, σε μια περίοδο, που δεν ίσχυε αυτή η πρακτική. Σύντομα, όμως, πολλά μέτριας ποιότητας μολύβια εμφανίστηκαν στην αγορά με την επωνυμία A.W. Faber, και έτσι ο Lothar αναγκάστηκε να λάβει νομικά μέτρα εναντίον αυτών των φθηνών απομιμήσεων. Σαν βασιλικός σύμβουλος υπέβαλλε μια αίτηση για την εφαρμογή ενός νόμου που θα προστατεύει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα της εταιρίας. Αυτός τέθηκε σε ισχύ το 1875.

Παρουσίαση προϊόντος
Ο Lothar von Faber θεωρούσε πολύ σημαντικό τα προϊόντα του να παρουσιάζονται με εξαιρετικό τρόπο. Σχεδίαζε και εξόπλιζε τα εκθετήρια και τις βιτρίνες δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια, χωρίς να φείδεται κόστος ή προσπάθεια. Η κασετίνα παρουσίασης διέθετε συρτάρια με λεπτομερή διακόσμηση, με ένθετα μέρη και ανάγλυφες φιγούρες. Τα δύο διακοσμητικά χερουβίμ στις άκρες της κασετίνας ασχολούνταν με το γράψιμο και το ξύσιμο του μολυβιού.

Το «σπίτι Faber» στο Βερολίνο
Μετά την ίδρυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας το 1871, τα Βερολίνο μετεξελίχθηκε σε μια σημαντική μεγαλούπολη. H A.W. Faber είχε επίσης παρουσία εκεί, εγκαινιάζοντας τα νέα κτίρια της επιχείρησης την «Ημέρα της Αυτοκρατορίας» το 1884, στην πολυτελή οδό Friedrichstrasse. Στο ισόγειο των νέων εγκαταστάσεων λειτουργούσε ένα πολυτελές κατάστημα, ενώ στους επάνω ορόφους στεγάζονταν η αποθήκη και τα γραφεία του διευθυντή και του προσωπικού. Το «σπίτι της Faber» είχε γίνει διάσημο, αλλά δυστυχώς καταστράφηκε στον βομβαρδισμό του Βερολίνου κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα νέο όνομα έρχεται για
Για να διατηρήσει την οικογενειακή ταυτότητα της εταιρίας, ο , Lothar von Faber ανέφερε ρητά στην διαθήκη του ότι εάν η κληρονόμος του παντρευόταν, τότε θα μπορούσε να κρατήσει το όνομα της οικογένειας. Εκείνο τον καιρό αυτό δεν ήταν συνηθισμένο και απαιτούσε βασιλική έγκριση. Αυτός είναι ο λόγος που ο Alexander και η Ottilie δεν ήταν γνωστοί ως «ο Κόμης και η Κόμισα zu Castell-Rüdenhausen” αλλά ως ο Κόμης και η Κόμισα von Faber-Castell. Η νέα ονομασία αργότερα μεταφέρθηκε στην εταιρία, που έκτοτε μετονομάστηκε σε A.W. Faber-Castell.

Tο «New Castle»
Η Ottilie και ο Alexander von Faber-Castell ανέθεσαν την κατασκευή του μεγάλου νέου σπιτιού τους τον αρχιτέκτονα της Νυρεμβέργης Theodor von Kramer, δίπλα στο αρχοντικό που χτίστηκε από τον Lothar von Faber. Ήθελαν η πρόσοψη να μοιάζει με κάστρο – συμβολίζοντας το όνομα Castell. To εσωτερικό, από την άλλη πλευρά, αντανακλούσε το πνεύμα της εποχής και αποτελεί ακόμα ένα ξεχωριστό παράδειγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής Jugendstil (art nouveau). Τρία δωμάτια στο «κάστρο», σχεδιάστηκαν από τον Bruno Paul. Τα μπάνια είναι υπόδειγμα πολυτελείας και είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά της εποχής.

Η σειρά των μολυβιών της Castell
Λίγο καιρό αφότου ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας, ο κόμης Alexander ήταν σε θέση να πετύχει μια ανταγωνιστική υπεροχή με μια σειρά από πολύ καλής ποιότητας μολύβια που έφεραν την επωνυμία Castell. Αυτή η εξαιρετική γκάμα προϊόντων χρησιμοποίησε μια νέα παραγωγική μέθοδο και περιέλαβε μια ποικιλία από διαφορετικά μολύβια. Η σκούρα πράσινη επικάλυψη – που θεωρητικά βασιζόταν στα χρώματα του συντάγματος του κόμη – και η εικόνα των ιπποτών που κονταροχτυπιούνται αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας της Faber-Castell.

1908_polychromos-artist-colour-pencils_thumb

Ξυλομπογιές Polychromos
Λίγο μετά τα μολύβια Castell, ένα άλλο επιτυχημένο προϊόν ήρθε στην αγορά: Οι ξυλομπογιές “Polychromos”. Από την αρχή ήταν διαθέσιμες σε 60 διαφορετικές αποχρώσεις και ήταν συμβατές με τις συνήθεις υδατοδιαλυτές μπογιές. Μέσα σε μερικά χρόνια αυτές οι ξυλομπογιές αναγνωρίστηκαν από τους καλλιτέχνες ως προϊόντα υψηλής ποιότητας και μέχρι σήμερα διατηρούν την κυρίαρχη θέση τους.

150η επέτειος
Η 150η επέτειος εορτάστηκε το 1911. Η σύγχρονη μονάδα παραγωγής με φωτεινά και ευάερα δωμάτια προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Ο αριθμός των εργαζομένων υπερδιπλασιάστηκε από το 1904: η εταιρία τώρα απασχολεί 2000 εργαζομένους και 200 μέλη τεχνικό και οικονομικό προσωπικό, που εφοδιάζουν 100.000 τακτικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Κόμης Roland von Faber-Castell
Μετά το θάνατο του κόμη Alexander το 1928, ο νεαρός γιος του Roland ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας. Το 1932 η Faber-Castell ανέλαβε το εργοστάσιο μολυβιών Johann Faber (που ιδρύθηκε από τον Lothar von Faber το 1879) και μαζί με αυτό τη θυγατρική στην Βραζιλία Lapis Johann Faber. Το 1950 η Faber-Castell απέκτησε την εταιρία Osmia και ξεκίνησε την παραγωγή πενών με αυτή την ονομασία. Η παραγωγή σταμάτησε το 1975.  Νέες ξένες θυγατρικές ιδρύθηκαν μεταξύ των ετών 1960 και 1977, συμπεριλαμβανομένης και μιας εταιρίας πωλήσεων στην Γαλλία (1960), εργοστάσια στην Αυστραλία και την Αυστρία (και τα δύο το 1962), στην Αργεντινή και το Περού (και τα δύο το 1965). Το 1967, ο κόμης Roland κατάφερε να ανακτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Lapis Johann Faber S.A. στο São Carlos η οποία είχε κατασχεθεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι τώρα το μεγαλύτερο εργοστάσιο μολυβιών στον κόσμο.

Μηχανικά μολύβια κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος επέφερε μεγάλες οικονομικές ζημιές. Τα εργοστάσια στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ έκλεισαν. Όμως, μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ο κόμης Roland von Faber-Castell κατόρθωσε να οδηγήσει την εταιρεία σε θετικούς ρυθμούς.
Η παραγωγή των μολυβιών ΤΚ κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας ξεκίνησε στην Κωνσταντία, στα Ελβετικά Σύνορα το 1948. Αυτό ήταν το νέο μηχανικό μολύβι που προοριζόταν για σχεδιαστές τεχνικών σχεδίων και καλλιτέχνες, και είχε μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στυλό ball pen
Μετά τον πόλεμο, το στυλό ball-point έγινε ευρέως γνωστό και αποτελούσε σημαντικό ανταγωνισμό για την πένα. Η A.W. Faber-Castell ήταν η πρώτη γερμανική βιομηχανία που συμπεριέλαβε στυλό αυτού του τύπου, τα οποία προωθούσε μέσα από μια σειρά από πολύχρωμες μοντέρνες απεικονίσεις.

Νέο Λογότυπο
Μετά τον πόλεμο το σύμβολο με τους ιππότες που κονταροχτυπιούνταν θεωρήθηκε ξεπερασμένο, με αποτέλεσμα να αλλάξει το λογότυπο της εταιρίας. Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του νέου λογότυπου περιλαμβανόταν η επωνυμία της εταιρείας με το κάστρο , τα οποία ταίριαζαν περισσότερο στο γούστο της εποχής και συμβόλιζαν την αρχή μιας νέας εποχής. Από το 1933 και μετά το σύμβολο με τους ιππότες επανήλθε.

Πολύχρωμη συσκευασία
Τα χρόνια αμέσως μετά τον πόλεμο ήταν δύσκολα, αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι σύντομα ανακάλυψαν τη χαρά της ζωής. Ανάπτυξαν το πάθος για ταξίδια και αγαπημένες φωτογραφίες από χώρες του εξωτερικού. Η Ιταλία ήταν ένας πολύ δημοφιλής προορισμός καθώς την προτιμούσαν οι Γερμανοί παραθεριστές. Χιλιάδες αυτοκίνητα – σκαραβαίοι της VW και χαρούμενα παιδιά περνούσαν τα σύνορα για να πάνε διακοπές στις παραλίες.

Τα 200 χρόνια της A.W. Faber-Castell
Το 1961 η εταιρία γιόρτασε τα 200α της γενέθλια με 3000 τρέχοντες και παλιούς εργαζομένους και με καλεσμένους απ’ ολόκληρο τον κόσμο. Η πολιτοφυλακή στο νησί Reichenau της λίμνης Κωνσταντίας παρουσιάστηκε με τις παραδοσιακές της ενδυμασίες, αποδεικνύοντας τις καλές σχέσεις που είχε με το εργοστάσιο στην Κωνσταντία. Συμμετείχαν επίσης και κάτοικοι από το Stein, ενώ κηρύχθηκε σχολική αργία και τα παιδιά παρακολούθησαν την φαντασμαγορική παρέλαση με πολύ ενδιαφέρον.

Κόμης Anton Wolfgang Faber-Castell
Ο κόμης Anton Wolfgang von Faber-Castell ορίστηκε επικεφαλής της εταιρίας το 1978 και τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε την παραγωγή ξύλινων μολυβιών που προοριζόταν για την βιομηχανία καλλυντικών. Στις δύο επόμενες δεκαετίες, πολλά νέα γραφεία και εργοστάσια ιδρύθηκαν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου τώρα εργοστασίου παραγωγής γόμας στον κόσμο, που βρίσκεται στην Μαλαισία και ιδρύθηκε το 1980.
Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, κατέχει κεντρική θέση στην εταιρική αντίληψη, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αναδάσωσης στην Βραζιλία (παραγωγή ξυλείας για παραγωγή εκατομμυρίων μολυβιών ), την ανάπτυξη περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών υδατοδιαλυτών βαφών και ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στην Κόστα Ρίκα για παραγωγή σανιδών και μολυβιών από πιστοποιημένη οικολογική ξυλεία.

 

Δημ. Λιβάς – Χαρτοπωλείο – Πινδάρου 3

Posted on

Η ιδιαίτερη ποιότητα της πέννας Pelikan

Η μύτη

Δεκαετίες εμπειρίας, ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι και ο ύψιστος    βαθμός προσοχής και φροντίδας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, διαβεβαιώνουν ότι κάθε μύτη που παράγεται αποτελεί ένα αριστούργημα. Δέκα διαφορετικά βήματα είναι απαραίτητα προκειμένου να δημιουργηθεί μια λειτουργική μύτη από φύλλα χρυσού. Ανάλογα με το μοντέλο οι μύτες χειροτεχνούνται από χρυσό 14K ή  18K. Επιπρόσθετα, κάποιες επικαλύπτονται με ρόδιο προκειμένου να αποκτήσουν μια ασημένια λάμψη. Ο στολισμός κάθε μύτης είναι χαρακτηριστικός για κάθε μοντέλο. Στην περίπτωση των Limited Editions, ο στολισμός έχει άμεση σχέση με το θέμα.

Η μύτη αποτελεί την καρδιά ενός στυλογράφου Pelikan. Φτιάχνεται από φύλλα χρυσού 14K ή 18K και με επαναλαμβανόμενη επεξεργασία λαμβάνει τη μορφή και το σχήμα της κλασικής εμφάνισης γραφίδας.

Η άκρη της μύτης φτιάχνεται από ιρίδιο, ένα εξευγενισμένο μέταλλο το οποίο ανήκει στην ομάδα της πλατίνας. Συνδέεται στο μπροστινό άκρο της χρυσής μύτης και ακονίζεται κατ’ επανάληψη, δημιουργούνται οι σχισμές της και γυαλίζεται.

Η ποιότητα ελέγχεται συνεχώς. Οι μύτες υποβάλλονται σε πάρα πολλούς μηχανικούς, χειρονακτικούς και οπτικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Οι μύτες περιστρέφονται σε δεξαμενή νερού για 24 ώρες. Εκεί γυαλίζονται από χιλιάδες μικροσκοπικά σωματίδια πορσελάνης. Ένα τελευταίο γυάλισμα γίνεται στις μύτες με μικρές σφαίρες χαλκού.

Έπειτα από περισσότερες από 30 λεπτομερής διαδικασίες, οι χρυσές μύτες είναι έτοιμες προς χρήση. Έχει δημιουργηθεί ένα παραδοσιακής ποιότητας προϊόν που φέρει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μάρκας του.

Σε ένα τελευταίο βήμα, κάθε μύτη ελέγχεται με το χέρι. Όλοι οι στυλογράφοι Pelikan διαθέτουν ένα ένθετο μέσα στο καπάκι το οποίο εξασφαλίζει αεροστεγές κλείσιμο και κατ΄ επέκταση άμεση ροή μελάνης, ακόμη και μετά από μακρά περίοδο στην οποία το όργανο γραφής δεν χρησιμοποιείται. Η άριστη ροή μελάνης εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό στον τροφοδότη μελάνης  ο οποίος ενσωματώνει δεκαετίες εμπειρίας. Βρίσκεται πίσω από κάθε μύτη και λειτουργεί με δυνάμεις τριχοειδών αγγείων για αυτό και η ακριβής απόσταση ανάμεσα σε κάθε έλασμα είναι εξαιρετικής σημασίας. Στην Pelikan θα βρείτε δέκα διαφορετικά μεγέθη μύτης που μπορείτε εύκολα να αλλάξετε όποτε το χρειαστείτε.

 

Ο κορμός

Το 1950, κυκλοφόρησε το μοντέλο 400. Με το μαυροπράσινο ριγέ κορμό του, έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο της φίρμας Pelikan. Τη δεκαετία του ογδόντα, η σειρά βαφτίστηκε Souverän, καθώς έτσι την αποκαλούσαν πλέον  παραδοσιακά με το παρατσούκλι Stresemann, λόγω του ότι ο γενικός γραμματέας της “Weimarer Republik” ήταν διάσημος για τα ριγέ κοστούμια του.

Αυτές οι μαυροπράσινες ρίγες του Stresemann είναι αποτέλεσμα αναρίθμητων κατασκευαστικών βημάτων. Αρχικά ένα μικρό τμήμα ακατέργαστου υλικού  αφαιρείται από ένα φύλλο και έπειτα λαμβάνει τη μορφή σωλήνα.

Τεχνητή ρητίνη ψεκάζεται στο εσωτερικό του σωλήνα, σφραγίζοντας το για να αποτρέψει τη διαρροή μελάνης.

Ένας υψηλής ακρίβειας τόρνος ακονίζει με διαμάντι δίνοντας έπειτα στον κορμό του Stresemann την κλασσική του όψη και τον αφήνει απαλό και ευχάριστο στην αφή.

Οι δακτύλιοι στο καπάκι αποσπώνται από ορειχάλκινο σωλήνα και έπειτα καλύπτονται από χρυσό υψηλής ποιότητας.  Ένα ειδικό μηχάνημα για καλούπι σταθεροποιεί τους δακτυλίους στο καπάκι.

Η συναρμολόγηση

Η εφεύρεση του μηχανισμού πλήρωσης με έμβολο κατέστησε εφικτό το γέμισμα  ενός στυλογράφου με καθαρό και εύκολο τρόπο.

Το πλαστικό στον κυκλοφορητή μελάνης θερμαίνεται και τοποθετείται με πίεση στη χαραγμένη και ελεγμένη χρυσή μύτη. Τα δύο ταιριάζουν μεταξύ τους ιδανικά.

Η ολοκληρωμένη μύτη ελέγχεται στο χέρι και ρυθμίζεται έτσι ώστε να παρέχει ικανοποίηση στο χρήστη για μια ζωή. Αυτή η εργασία απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ικανότητες.

Η συναρμολόγηση στο καπάκι είναι το τελευταίο στάδιο της παραγωγής. Το διάσημο κλιπ της Pelikan γλιστρά πάνω στο άκρο του και τέλος τοποθετείται το έμβλημα της Pelikan.

Ένα αριστούργημα παράδοσης και υψηλής κατασκευαστικής ποιότητας έχει δημιουργηθεί. Ένα κομμάτι που δημιουργήθηκε με ακρίβεια και θα δώσει απόλαυση στη γραφή για σειρά ετών: κλασσικό, γοητευτικό και άριστο.

 

 

 

 

 

Δημ. Λιβάς  Χαρτοπωλείο  πινδάρου 3  κολωνάκι

Posted on

Τετράδια SKAG SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ HIGH Πλαστικά Μπλέ Ριγέ

Τα νέα «SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ» High τετράδια με την καινοτομία της πλάγιας περαστής ετικέτας που δεν χάνεται ούτε σκίζεται, είναι γεγονός. Τώρα τα παιδιά μπορούν να γράψουν και να σβήσουν όσες φορές θέλουν στην ετικέτα.  Τετράδια με πλαστικό εξώφυλλο χωρίς κάδμιο, φιλικό προς το περιβάλλον και με χαρτί γραφής 70γρ από ελεγχόμενα καλλιεργημένα δάση.

δείτε την συλλογή εδώ

 

Δημ. Λιβάς – Χαρτοπωλείο

Posted on

Pelikan Souverän Μαύρο-Μπλέ M600

Souverän – Στυλογράφος

Pelikan Souverän Μαύρο-Μπλε M600

souveraen-m-600-normal (1)

Πραγματικά κλασσικό

Το 1929 η Pelikan ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε ένα διαφοροποιημένο μηχανισμό εμβόλου. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε έκανε τον άξονα στο εσωτερικό του οργάνου γραφής να γυρνά ποιο γρήγορα από το άκρο του κορμού με τη βοήθεια δύο διαφορετικών νημάτων. Στις μέρες μας αυτή η πένα εμβόλου υπάρχει με πολλές παραλλαγές και παρόλο που έχει αναπτυχθεί τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε τεχνικές λεπτομέρειες ο βασικός της μηχανισμός παραμένει ο ίδιος.

Το 1950, κυκλοφορεί στην αγορά το μοντέλο 400. Με κυλινδρικό κορμό από πράσινες ρίγες, γίνεται γρήγορα παγκόσμιο σύμβολο του brand Pelikan. Στη δεκαετία του’80, η σειρά παίρνει το όνομα Souverän, καθώς έτσι την αποκαλούσαν πλέον παραδοσιακά με το παρατσούκλι Stresemann, λόγω του ότι ο γενικός γραμματέας της “Weimarer Republik” ήταν διάσημος για τα ριγέ κοστούμια του … . Τα πρώτα μοντέλα Souverän με κορμό από μαύρες και μπλε ρίγες προστέθηκαν στη γκάμα το 1995.

Η παραγωγή των κορμών είναι μια περίτεχνη εργασία, καθώς το βαμβακερό υλικό – με φόρμουλα η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για την Pelikan -πρέπει να περάσει από αρκετά κατασκευαστικά βήματα προκειμένου να διαμορφωθεί στο ριγέ υλικό. Λυγίζεται, λειένεται και το περίγραμμα της χαράσεται με διαμάντι. Έπειτα, τα χαρακτηριστικά διπλά κλιπ στην πίσω πλευρά του κορμού και στο καπάκι ενοποιούνται στο σύνολο του υλικού. Αυτό γίνεται με ύψιστη ακρίβεια προκειμένου να αποκτηθεί μια εικόνα ένωσης των υλικών χωρίς ραφές. Έπειτα το όργανο γραφής γυαλίζεται μέχρι το ανώτερο επίπεδο λάμψης και το ελάχιστα ελαστικό κλιπ με το διάσημο ραμφοειδές σχήμα μοντάρεται στο καπάκι.

Αν είστε λάτρεις του κλασσικού τότε σίγουρα είστε κάτοχοι ενός Souverän.

αγόρασε το εδώ…m600

 

Posted on

Επώνυμα προϊόντα του χαρτοπωλείου μας

Η ποικιλία των προϊόντων που διατίθενται προς πώληση στο κατάστημα, είναι αποτέλεσμα προσεκτικής επιλογής τους, από διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους παραγωγής γραφικής ύλης, με εμπειρικά κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης, αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό και ορθής αναλογίας κόστους – ωφέλειας.

Faber-Castell, Pilot, Schneider, Stabilo, Staedtler, Uniball, Pentel, Bic, Paper-Mate, Sharpie, Edding, Skag, Typotrast, Salko, Leitz, ΙΩΝΙΑ, Globus, Durable, Rexel, Fabriano, Navigator, Conqueror, Parker, Waterman, Sheaffer, Pelikan, Verbatim, 3M, Scotch, Post-it, Tesa, UHU, Maestri, LocTite, Bison, Sax, Tipp-Ex, Logo, Flexbook, Filofax, STL Θεοφύλακτος, Ekdosis, Παπαδημητρίου, Letts, Filofax, Herma, NT Lion, Κοτσώνης, προϊόντα ΛΙΒΑΣ, Daler-Rowney, Talens, Kretzer Solingen, Schoeller, Canson, Colop, Trodat, Επι Χάρτου, Rotring, Φ-plast, OSCO, Cosmic, Stanger, Leizer, Mondi, Esselte, Stef-label, Folder-Mate, Ilca, M+R, Casio

brands-logo

 

 

Large Blog ImageΔημ. Λιβάς • Χαρτοπωλείο

Posted on

Μελάνη

Μελάνη

Xρωματιστή υγρή ουσία που χρησιμοποιείται στη γραφή, στην τυπογραφία, στη σχεδίαση, στη ζωγραφική και αλλού. Λέγεται μελάνη, γιατί το πρώτο χρώμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το μαύρο. Σήμερα βέβαια υπάρχουν πολλά είδη και χρώματα μελάνης, που είναι κυρίως διαλύματα χρωστικών διάφορων ουσιών και αραβικού κόμμεος.

Η μελάνη είναι γνωστή σε αρκετούς λαούς από τα αρχαία χρόνια, όπως στους Αιγυπτίους, τους Βαβυλώνιους και τους Κινέζους, απ’ όπου και το όνομα «σινική» της ανεξίτηλης μελάνης.

Αυτές οι μελάνες κατασκευάζονταν τότε με διάφορες ζωικές ή φυτικές ουσίες στις οποίες προσθέτονταν ζωική κόλλα ή κόμμι, όπως και μερικές πικρές ουσίες για να μην καταστρέφονται από τα έντομα.

Είδη μελάνης

Τα πιο γνωστά είδη μελάνης, που έχουν άμεση χρήση σήμερα είναι:

  • Η μαύρη μελάνη για γράψιμο, που είναι και το παλαιότερο είδος. Η σύνθεσή της είναι από αιθάλη (καπνιά) και νερό.
  • Οι χρωματιστές μελάνες, που η σύνθεσή τους είναι από διάλυμα χρωστικών ουσιών και νερού.
  • Η ειδική μελάνη που έχουν τα φωτογραφικά όργανα, όπως αυτά που μετρούν τη βαρομετρική πίεση, τη θερμοκρασία κ.ά. Η χρωστική ύλη διαλύεται σε μείγμα γλυκερίνης και νερού, για να μην ξεραίνεται.
  • Οι ανεξίτηλες μελάνες είναι αυτές που διατηρούν την ισχύ της και μετά από πλυσίματα με αποχρωστικά μέσα. Κυρίως περιέχουν άργυρο.
  • Οι μελάνες κόπιας ή πολυγράφων, το καρμπόν. Περιέχουν υγροσκοπικές ουσίες, όπως σάκχαρο, γλυκερίνη, χλωριούχο κάλιο κ.ά. Η μελάνη του πολύγραφου είναι μείγμα ελαίων, χρωστικών υλών και στερεών ουσιών.
  • Η σινική μελάνη που χρησιμοποιείται στο σχεδίασμα και περιέχει αιθάλη.
  • Συμπαθητική μελάνη. Αυτή που τα γράμματά της είναι αόρατα και μπορούν να γίνουν ορατά μετά από ειδική κατεργασία, όπως μετά τη χρήση διάφορων ουσιών, χυμού λεμονιού, γάλακτος κλπ. καθώς και μετά από θέρμανση του γραμμένου με συμπαθητική μελάνη χαρτιού.
  • Μελάνη τυπογραφείου. Υπάρχουν πολλά είδη τέτοιας μελάνης που είναι γνωστή από παλιά. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν αυτήν τη μελάνη (οι πρώτοι που την ανακάλυψαν). Γίνεται από μείγμα λινελαίου και αιθάλης.